fbpx
Skip to main content
  • keter vrtna hiška

Shranjevanje motorja pozimi

Veter v laseh in odprta cesta pred vami – vznemirjenje v vožnji motorja je neprimerljiva izkušnja, ki jo uživajo številni po vsem svetu. Motorji niso le način prevoza, ampak tudi način življenja za mnoge strastne voznike. Vendar se vsak navdušenec nad dvokolesnimi vozili sooča s skupnim izzivom, ki ga prinašajo njihova priljubljena vozila: iskanje rešitve za shranjevanje motorja.

Shranjevanje motorja v garaži

Seveda lahko motor shranite v garaži, vendar so morda potrebne nekatere prilagoditve, da izkoristite razpoložljiv prostor in zagotovite ustrezno zaščito. Odvisno od prostora v garaži, morda želite ustvariti določena območja za parkiranje motociklov. To pomaga ohranjati organiziranost in preprečuje naključno škodo zaradi drugih predmetov.

Dobijo se stojala in dvigala za shranjevanje motociklov, prilagojena motociklom za učinkovito izrabo prostora. Stojala in dvigala za shranjevanje motociklov so zasnovana za dvig motociklov različnih velikosti in tipov, zaradi česar so priljubljena izbira motoristov, ki iščejo učinkovito izrabo prostora. Omogočajo shranjevanje v navpični smeri, kar izkoristi volumen garaže in varno dvigne motocikel. 

Prevleke in ohišja za motocikle

Ščitijo motor pred prahom in poškodbami. Če želite svoje motor hraniti v zaprtih prostorih, vendar nimate dovolj prostora v garaži, ponujajo nepremočljive prevleke in ohišja idealno rešitev. Po mnenju Zerustproducts.com: “Motorji, ki so shranjeni na prostem, so močno dovzetni za UV poškodbe, prah in vlago zaradi dežja, snega ali megle.

Tisti, ki so shranjeni znotraj, niso imuni na poškodbe, rjavenje in druge vrste korozije, zlasti prah in vlago. Zato so prevleke za motorje absolutno vredne vložka. Toda niso vse enake.” Pred nakupom prevleke za motocikel se prepričajte o možnostih, ki vam jih nudi, glede na razmere v vašem okolju.

Zunanje shranjevanje motorja

Napušči motorju zagotavljajo prostor za shranjevanje, ki jih ščiti pred vremenskimi vplivi in morebitnimi tatvinami. Pri izbiri ustreznega napušča upoštevajte trdno konstrukcijo, zanesljive zaklepe in ustrezno prezračevanje, da preprečite nabiranje vlage.

Zelo dobra izbira je tudi vrtna hiška Keter, ki izpolnjujejo vse te zahteve. So trdne, imajo prezračevanje in imajo ključavnico za dodatno varnost. Zato so odlična izbira.

Preberite 5 nasvetov pred nakupom vrtne lope

vrtna hiška za motor

Varnost motorja je pomembna

Upoštevajte lokacijo in varnostne dejavnike za zunanje shranjevanje. Čeprav je zunanje shranjevanje lahko priročno, ima svoje izzive, predvsem povezane z varnostjo.

Pri izbiri lokacije za zunanje shranjevanje izberite dobro osvetljena območja z nadzornimi kamerami ali bližino vašega doma, kar povečuje varnost odvračanja morebitnih tatov. Poleg tega lahko uporaba ključavnic za motocikle in varnostnih verig še dodatno izboljša zaščito in vam zagotovi mirno vest, ko puščate motocikel zunaj.

Najem garaže ali skladišča za motor

Uporaba objektov za shranjevanje motociklov zahteva nekaj več denarnega vložka. Objekti za shranjevanje motociklov izven doma ponujajo varno in priročno rešitev za lastnike z omejenim prostorom ali tiste, ki iščejo profesionalno shranjevanje. Ti objekti so opremljeni s klimatiziranimi prostori, naprednimi varnostnimi ukrepi in storitvami vzdrževanja. Zagotavljajo, da motocikel ostane v vrhunskem stanju, ko ni v uporabi. Lastniki lahko dostopajo do svojih motorjev po želji, kar je praktična izbira za tiste, ki živijo v mestnih območjih z omejenimi možnostmi za shranjevanje.

Pri izbiri ponudnika skladišča za motor upoštevajte: 

  • varnostne ukrepe
  • dostopnost
  • stroške shranjevanja
  • ugled

vrtna lopa za motor

Dolgoročno shranjevanje motorja- vzdrževanje

Pravilno vzdrževanje motocikla pred, med in po shranjevanju je ključno, da ohranite svoj dragoceni motor v vrhunskem stanju in pripravljen za vožnjo, kadar koli to želite.

Preden motocikel shranite za daljše obdobje, je ključno izvesti predhodni pregled vzdrževanja. To vključuje zamenjavo olja in filtra, preverjanje in dopolnitev tekočin, pregled pnevmatik na znake obrabe in mazanje gibljivih delov.

Dodatno odstranjevanje akumulatorja in shranjevanje ločeno na suhem in hladnem mestu, lahko prepreči morebitno škodo. Med pripravo motocikla za dolgoročno shranjevanje razmislite o investiciji v zračno prevleko za motor, ki ga bo zaščitila pred prahom in omogočila pravilno kroženje zraka.

Z dvigovanjem motorja na stojalo preprečite nastanek  poškodb na pnevmatikah. Med shranjevanjem motocikla ne zanemarjajte rednega vzdrževanja.

Občasno preverjajte pritisk v pnevmatikah in po možnosti zaženite motor ter ga pustite delovati nekaj minut, da preprečite stagnacijo olja in ohranite zdravje akumulatorja. Z upoštevanjem teh vzdrževalnih praks lahko zagotovite, da bo vaš motocikel ostal v optimalnem stanju in vam bo omogočil nemoteno vožnjo, kadar se boste odpravili z njim na cesto.