fbpx
Skip to main content

5 nasvetov pred nakupom vrtne hiške

Nakup vrtne hiške se zdi zapleten, zato vam ponujamo nekaj nasvetov, s katerimi boste postopek precej poenostavili. Preberite, na kaj bodite pozorni pred nakupom.

1. Premerite vaš prostor in se odločite za obliko vrtne hiške

Razmislite, koliko prostora potrebujete za vse predmete, ki jih želite shraniti v vrtno lopo. Izmerite prostor na vašem vrtu, ki ga imate na razpolago. Če želite shraniti le otroška kolesa in vrtne igrače, bo morda dovolj že Keter zaboj za shranjevanje Store it Out Prime.

Glede na dimenzije so Keter lope manjše, srednje in velike. V nekatere lope lahko vijačite, kar vam olajša razporeditev polic ali uporabo dodatnih polic. S tem povečate organiziranost prostora in boljšo preglednost.

2. Material vrtne hiške

Dilema pri izbiri materiala je v videzu in vzdrževanju. Les je sicer videti lep, vendar le, če je redno vzdrževan. Kovinske lope so močne, vendar niso lepe in jih je zahtevno postaviti.

Keter lope so narejene iz umetne mase, ki ima videz lesa. Ne potrebujejo vzdrževanja, jih enostavno postavite in so hkrati čvrste in kompaktne.

3. Pomembne lastnosti vrtne hiške

  • zaobljen prag je potreben zato, da z lahkoto pospravite vašo kosilnico, prepeljete samokolnico ali voziček poln drv
  • vrata, ki se dovolj široko odpirajo omogočajo lažje pospravljanje večjih predmetov in boljši pregled nad stvarmi v notranjosti vrtne lope
  • prezračevalne reže, ki preprečujejo nabiranja plesni in vlage
  • svetloba je bistvena – vrtna lopa naj ima primerna okna in/ali strešno okno
  • varnost je zelo pomembna, če nameravate shranjevati kar koli vrednejšega. 

4. Barva in stil lope

Nevtralne barve so običajno prava pot, ko gre za vrtno hiško. Nočete, da izstopa in uničuje estetiko vašega vrta. Ko razmišljate o barvah, razmislite o ujemanju z zemeljskimi toni vašega dvorišča ali toni vašega zunanjega pohištva.

5. Načrtujte namestitev vrtne hiške

Prepričajte se, da imate ravno podlago za temelj vaše lope. Če je teren nagnjen, je to slabo za lego lope in pojavile se bodo vrzeli, ki lahko prepuščajo dež. Sestavljanje lope je delo vsaj dveh ali treh oseb, odvisno od njene velikosti. 

In tu je še en dodaten nasvet — preverite informacije o garanciji, da boste lahko z zaupanjem kupovali. Lope Keter imajo garancijo od 5 let do 10 let garancije!